altijd al een barista willen worden?

Koffie is zo'n belangrijk onderdeel van het dagelijks leven dat we soms wel lijken te vergeten dat er een heel proces van koffie maken bij komt kijken. Echte koffieliefhebbers gaan verder dan hun Nespresso, maar verdiepen zich in de afkomst van de koffieboon, de espresso machines en het opschuimen van de melk, weet wat je maalinstellingen doen met de smaak en kan schuimende melk in schattige hartjes veranderen. Van beginneling tot de meer geavanceerde barista die nog de puntjes op de i wil zetten van zijn kwaliteiten. Wij bieden voor ieder niveau passende cursussen aan

Professionele academie

Professionals in het baristaveld

Online koffie academie

Voor alle niveaus

Workshops

Eendaagse cursussen voor beginners

Koffie shop

Vind hier alle benodigdheden voor je barista dromen

onze barista helden

Al onze koffieworkshops worden geleid door deskundige barista’s, die de ins en outs van goed koffiezetten kennen. We verwelkomen Gabriele van de Espresso Academy in Florence, Melanie Nunes, vrouwelijke Belgische Barista Champion in onze Barista Room in Antwerpen.

Barista Melanie Nunes

Belgisch barista kampioen

Na enkele jaren gewerkt te hebben in verschillende koffiebars in Vlaanderen, als barista en manager, besloot ze haar passie te delen en zich toe te spitsen op het geven van barista workshops en coffee consulting.

Barista Gabriele Cortopassi

Italiaanse Barista Master

Gabriele is lang aan de slag geweest als restaurant manager en consultant in catering en horeca. Bovendien is hij leerkracht aan de Espresso Academy en project manager bij Chiaroscuro Coffee.