Workshops

Voor iedereen die zijn of haar koffie skills een level omhoog wil brengen, of gewoon wat meer wilt kunnen dan de alledaagse Senseo machine. De koffie workshop vindt plaats in Antwerpen op verschillende data gedurende het jaar, in onze Key 16 Barista Room. De workshop zal een introductie bieden tot de betoverende wereld van het bereiden van koffie. Met een ervaren professionele barista die jou alle ins en outs uitlegt over koffiebonen, de espressomachine en verschillende maaltechnieken, zal je binnen no-time je eigen cappuccino op tafel te zetten. Ben jij nog op zoek naar een leuke activiteit met je team, familie of vrienden? Al onze workshops kunnen privé geboekt worden vanaf 5 personen.

Covid-19 update

Al onze apparatuur, zoals koffiemachines en tools, worden voor gebruik gedesinfecteerd. Onze groepen zijn beperkt om aan de social distancing regels te kunnen voldoen, en de cursisten worden voldoende verspreid tussen de koffiemachines. Daarnaast is er antibacteriële gel aanwezig en dragen we gezichtsmaskers.

Upcoming

Advanced Barista Training With Gabriele + SCA Certificate

€450

Voor degenen die professioneel willen groeien en een niveau van kwaliteit en bekwaamheid willen bereiken dat vergelijkbaar is met dat van de wereld van de koffiespeciaalzaken en het SCA foundation niveau. Van een solide basis zoals kennis van groene koffie, het branden van koffiebonen, de principes van espresso extractie, melk opschuimen, klassieke cappuccino en machine onderhoud, tot gevorderde onderwerpen: espresso proeven, het instellen van de espresso machine en veel praktijk, zelfs latte art. De cursus is internationaal erkend door het Italiaanse Barista Methode systeem en is geldig voor het SCA Barista Skills Foundation examen.

TBD

TBD

Antwerpen

3 Days

LATTE ART WORKSHOP

€69

Allereerst behandelen we kort hoe je een professionele espresso machine optimaal hanteert. Daarna leren we het belangrijkste aspect van Latte Art: het correct opstomen van de melk. Wanneer je het opstomen onder de knie hebt, kan je je wagen aan de latte art free pour.

30 September

09:30 - 12:30

Antwerpen

3 U

30 September

14:00 - 17:00

Antwerpen

3 U

SLOW COFFEE WORKSHOP

€59

Bij de slow coffee workshop leer je de fijnste kneepjes om je perfecte koffie te maken. Ideaal voor de controlfreak, je kunt namelijk iedere factor naar eigen wensen aanpassen: de extractietijd, de watertemperatuur, de sterkte van de koffie, de bonen en de manier van malen. Sophie zal je haar favorieten leren, en daarna kun je zelf aan de slag om je eigen favoriet te ontdekken

TBD

TBD

Antwerpen

3 U

COFFEE TASTING & ESPRESSO TECHNIQUE

€59

Tijdens deze cuppingsessie (koffieproeverij) leert u hoe u als een echte koffiesommelier de koffie kunt proeven en analyseren. Perfect voor iedere koffieliefhebber, of u nou al veel kennis heeft of pas net begint, onze Sophie zal uw (koffie-)horizon verbreden. Naast het proeven leert u ook over de verschillende origines, processen en espresso technieken.

TBD

TBD

Antwerpen

3 U

Coffee workshop Gift Card

€59

Ken jij iemand die graag koffie drinkt en zijn/ haar koffiekennis wil verbreden? Verras hem/ haar met een Koffie Workshop Kadobon voor een relaxed koffiemomentje in onze professionele Barista Workshop room, te Antwerpen.

Advanced Barista training: waiting list

€50

Voor de Advanced Barista Training met onze Italiaanse barista, Gabriele Cortopassi + SCA certificate is er een wachtlijst. Deze cursus wordt enkel in het najaar van 2022 gegeven en de mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden voor de exacte data.

Neem ook eens een kijkje op onze social media